FEDA-leden die werkzaam zijn in Hydraulic Solutions vinden het van groot belang dat meer bewustwording gecreëerd wordt voor de medische, materiële en financiële risico’s die gepaard gaan met het werken met hydraulische systemen. In onze training vertellen ervaringsdeskundigen hoe deze risico’s, met minimale inspanning, te verlagen zijn. Een win-win voor werkgever en werknemer.

“Ik heb van de mensen overwegend positieve reacties ontvangen. Tijdens de training was het duidelijk te merken dat jij iemand uit de praktijk bent en het vanuit de praktijk benadert.”

Werner | Coördinator werkplaats |BAM Infra Rail Materieelbedrijf
Training gevolgd bij Pirtek door Richard de Langen

Ontstaan ‘Veilig werken met hydrauliek’

Vanuit FEDA creëren we in Nederland bewustwording van de risico’s die gepaard gaan met het werken met hydraulische systemen. Het werken met deze systemen kent op zich niet meer gevaren dan andere technologieën, echter er is een aantal specifieke zaken om op te letten. We verhogen hiermee de standaarden van veiligheid en professionaliteit binnen de hydrauliekmarkt en –industrie als geheel.

Op twee manieren wordt hier vorm aan gegeven; door middel van de training ‘Veilig werken met Hydrauliekslangen en leidingcomponenten’ en het rode boekje ‘Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel; De feiten.’

Veilig werken met Hydrauliek’ is een initiatief dat gezamenlijk is ontwikkeld door FEDA-leden die actief zijn binnen de technologiegroep Hydraulic Solutions.  De essentie van VWmH is in Groot-Brittannië opgericht door BFPA. Na bewezen succes heeft FEDA, als belangrijke speler op het gebied van hydrauliek en pneumatiek, de kennis van BFPA naar Nederland gehaald om de branche te bedienen met het ontwikkelen van handvatten voor hoge standaarden van veiligheid en professionaliteit binnen de hydrauliek markt en industrie als geheel.

Adviesprijs van de training

Het is aan de bedrijven zelf om de prijs te bepalen. Vanuit de stichting geven wij hier een adviesprijs voor mee, namelijk € 302,50.

Meer weten of training inplannen?

Trainers Veilig werken met Hydrauliek


Alfagomma DunlopBosch RexrothGatch

Hydroflex Hydraulics                             

PirtekPowerflexHeuver Hydrauliek


Nieuws

Presentatie Veilig werken met Hydrauliek – WoTS 2014